<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13118948\x26blogName\x3dabout+exotic+cars\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://jeroenolthof.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://jeroenolthof.blogspot.com/\x26vt\x3d7097296538062373891', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Welcome to "About exotic cars". A news- and photoblog about exotic cars, common cars and car experiences.

Monday, August 29, 2005

Dagje Schiphol....

Afgelopen vrijdag was het na lange tijd niet met de trein te hebben gereisd weer tijd voor een dagje weg en dus ging de trip naar Schiphol. Bus genomen van 09.36 vanuit Veendam en daarmee was ik om 12.36 op Schiphol en 10 minuten later op de spottersplek bij de McDonalds.

Gelukkig had men de Buitenveldertbaan opengegooid om te landen waardoor je een perfect uitzicht had op de landende vliegtuigen. Het waren voornamelijk 737's die landen maar dit had met het tijdstip te maken. Leuk om te zien was dat er een klein vliegtuig van Royal Maroc Airlines landde en deze ging na een uurtje alweer terug!


Kan helaas op internet niet terugvinden welke vlucht er op welke foto staat. Zal de volgende keer ff een uitdraai meenemen van de vluchten die in de planning staan om te landen. :) Op bovenstaande foto land er een Continental vlucht.


Het was erg druk op de spottersplek, veel ouders met kinderen en er was zelfs een complete kleuterklas. Veel herrie maar wel gezellig. Ik heb ook keren meegemaakt waarbij het hartstikke rustig was. Dit is dan toch wel gezelliger. Ook waren er een stuk of wat mensen met een scanner en verrekijkers.


Martinair heeft ze ook nog, de kleinere 737's voor Europese vluchten. Dit is nog met de oude staart, Martinair gaat de staarten opnieuw beschilderen aangezien deze te oud wordt.


Transavia ook nog in de oude stijl, Transavia heet tegenwoordig Transavia.com en heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen. Zoals je op bovenstaande en onderstaande foto kan zien is dit nog niet bij alle vliegtuigen doorgevoerd. Onderstaande foto laat sowieso een oud vliegtuig zien aangezien een blanco staart normaliter alleen voorkomt bij vrachtvliegtuigen.

Toen werd het wat spannender en volgde er 2x een Boeing 747 van KLM Asia en onderstaande MD11 van Martinair goed voor vluchten richting de VS, Midden-Amerika en Zuid-Amerika.

Andere leuke toestellen die zijn gespot: een privéjet, FlyArke, Icelandair, Royal Maroc Airlines, Malev en weet ik veel wat niet meer. :)

Rond een uur of half 3 vond ik het wel weer mooi geweest en ben ik nog even naar de SAS balie geweest om te informeren naar het inchecken en het gebruik van de zuilen. De bagage wordt automatisch doorgelabeld voor NY dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken. Op Schiphol krijg ik ook meteen de boardingkaart voor in Kopenhagen. Helaas kan ik geen gebruik maken van de zuilen aangezien dit zinvol is als je alleen handbagage hebt. De drop-off points zijn zo laat niet open.

Dus het wordt gewoon inchecken.....

Vervolgens van Schiphol naar Utrecht CS via Amsterdam CS aangezien mijn afspraak die ik om 16.00 in Amsterdam had, had afgezegd toen ik al in de trein naar CS zat. Toen maar naar Utrecht geweest naar Mediamarkt om me te laten voorlichten over de aanschaf van een digitale videocamera. Een tweetal modellen laten uitlichten, te weten de JVC GR-D225 en de Sony DCR TRV 270 van respectievelijk 319 en 343 euro. Het is slechts een begin maar ik ga nog wel even verder loeren om te zien hoe de ervaringen er mee zijn en wat er nog meer op de markt is.

That's all so far.... :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
Free counter and web stats