<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13118948\x26blogName\x3dabout+exotic+cars\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://jeroenolthof.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://jeroenolthof.blogspot.com/\x26vt\x3d7097296538062373891', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Welcome to "About exotic cars". A news- and photoblog about exotic cars, common cars and car experiences.

Thursday, January 05, 2006

Vrijdag 30 december + 31 december

Vrijdag 30 december + 31 december

Vrijdag 30 december stond 's middags in het teken van de meet en was er 's ochtends dus nog wat tijd om het een en ander te bezichtigen wat ik nog niet gezien had. :) Ik heb de metro gepakt zuidwaarts en uitgestapt op Rector Street. Rector Str ligt vlakbij het Financial District. Rector Str heb ik westwaarts gelopen totdat ik bij de Bank Of New York uitkwam, leuk gebouw, helaas vergeten een foto van te maken. Vervolgens links afgeslagen Broadway op en al snel kwam aan de linkerkant Trinity Church tevoorschijn. Trinity Church was ook te zien in de film National Treasure met Nicholas Cage. Even binnen in de kerk gekeken en de nodige kiekjes gemaakt, alsmede van buitenaf aangezien het best wel een apart gebouw is zo tussen al het hoogbouw in. St Paul's Chapel op 5th Avenue is net zo iets, ook midden tussen al het hoogbouw van Rockefeller Center zie je ineens een kerk opdoemen!

Op de kruising van Wall Str en Broadway waren veel mensen bezig met het verkopen van kitscherige 2006 rommel. Dingen die je dan op oudejaarsavond de hele avond op kan doen als je echt wil laten merken dat je 100% tourist bent. Niets voor mij, ik wilde ook niet eens weten wat het kostte, het zal in ieder geval niet goedkoop zijn. Zo probeert iedereen wat bij te verdienen. Tegenover de entree van de kerk begon Wall Street, de bekendste straat uit het Financial District en bij velen ook wel bekend voor de NYSE, oftewel de New York Stock Exchange, de Amerikaanse versie van de AEX. Elke entree was afgezet en er liepen op een aantal plekken bewakingsgastjes rond compleet met mutsen voor de mond, skibrillen op en wapens die waarschijnlijk of niet geladen zijn of met losse flodders geladen zijn. Het gebouw was leuk in kerstsfeer ingericht aan de buitenkant en op het plein voor het gebouw waren veel touristen foto's aan het maken en aan het filmen. Ook zag je af en toe wat van die stockbrokers rondlopen met allemaal een ander gekleurd jasje en badge van welk bedrijf ze zijn. Erg geinig. :)

Tegenover de NYSE was de Federal Hall met het beeld van George Washington. George Washington is ook te vinden op de dollarbiljetten. De Federall Hall stond helaas in de steigers. Dit is sinds december 2004, toen men is begonnen met renovatiewerkzaamheden. In 1842 was dit gebouw het eerste stadhuis van NYC en was hier de eerste zetel van het federale bestuur gevestigd aangezien NYC lang geleden eens de hoofdstad van de VS was. ;) Rond 1862 werd het gebouw een filiaal van de Amerikaanse bank en was het de plek voor miljoenen dollars en tonnen aan goud en zilver. Dit duurde tot 1920 toen de Federal Reserve het elders ging onderbrengen, waarschijnlijk het nu bekende Fort Knox. :) Waarom George Washington? GW was de eerste president van de VS in 1789 en hier legde hij z'n eed af. :)

Na een tijdje om de Federal Hall te hebben rondgelopen ben ik weer teruggelopen naar Broadway en daar via Cedar Str richting Ground Zero te lopen. Op het eerste ogenblik viel de drukte me erg op. Veel mensen bleven minutenlang op 1 plek staan om de borden te lezen. Gelukkig lees ik wat sneller. De plek waar alle mensen stonden is niet meer dan een soort van balkon aan de kant van de weg. Jammer dat het balkon een meter of 20 richting de weg is verschoven zodat je nog minder van de bouwput ziet. Het is nogal teleustellend om te zien dat er na 4 jaar en 3 maanden nog steeds niets is gebeurd. Er zijn diverse plannen om de plek op te vullen, zoals een park en een nieuw hoog gebouw. :) Ik ben hier dan ook niet lang gebleven, ik denk een minuut of 20.

Op Van Cortlandt Str een metro gepakt naar 42nd Str en Times Square aangezien het alweer behoorlijk tijd was voor de meet. :) We hadden om 14.00 afgesproken voor de Virgin Megastore. Makkelijk te vinden, ik was er rond 13.50. Het was behoorlijk koud en het waaide stevig. Tegen 14.05 kwamen Nolius en ChrisJX, ik herkende de laatste al van de foto's. Kennisgemaakt en even binnen gewacht aangezien het buiten nogal koud was. Rond een uurtje of 14.20 kwamen Dr_Evil en reisgenoot aanhobbelen. Het was nogal druk op Times Square en hadden moeite om net als de rest van de mensen op de plek van bestemming te geraken, vanwege de drukte dus. ;) De reisgenoot van Dr_Evil is ook een Fok!ker die we voor de veiligheid maar even Elwin noemen.

Na kennisgemaakt te hebben zijn we bij Sbarro (hoe kan het ook anders) gaan eten aangezien sommigen nog niet gegeten hadden. Leuke gesprekken gevoerd onder het genot van een pizza slice. Iedereen had wel wat leuks te vertellen, ging het niet over de reis naar NYC toe, dan ging het wel over wie wat al beleefd had in The Big Apple. :) Tegen 15.15 hebben we onze weg gevonden naar de uitgang en zijn we nog richting Rockefeller Center gelopen om naar Top Of The Rock te gaan. Eenmaal aangekomen werd duidelijk dat de eerstvolgende tour om 16.45 zou zijn. Dit zouden Nolius en ChrisJX niet redden aangezien ze om 16.00 weer in het hostel op 107th Str wilden zijn. Dr_Evil, Elwin en mij leek het ook geen slim plan aangezien het op dat tijdstip ook al donker zou zijn. :) We hadden afgesproken om de volgende dag, zaterdag 31 december, om 10.00 in de main lobby van het Rockefeller Center, binnen tegenover de kerstboom, te verzamelen.

Dr_Evil, Elwin en ik wilden nog even naar het Yankee Stadium maar door mijn briljante, veel te kleine, metromap zijn we ietwat verkeerd gegaan met de metro en Dr_Evil was het helemaal zat met die metro. Besloten om de 7 trein richting Vernon Boulevard te nemen om de tip op de volgen van The.Phantom om wat foto's te schieten van de skyline van NYC by dawn. :)

Zaterdag, ik was er om 10.05. Niemand te zien, Dr_Evil en Elwin kwamen even later om de hoek lopen. C & N kwamen met reisgenoten tegen 10.20 aangezien ze de verkeerde metro hadden gepakt en je geen bereik hebt in die dingen. Er bleek nauwelijks tot geen rij voor Top Of The Rock te zijn. We hebben 3 minuten in de rij gestaan voor de kassa en 5 minuten om naar boven te kunnen. Ideaal! De lift was spectaculair, de panelen boven je waren transparant zodat je kon zien hoe snel je naar boven ging. Je ging van 2-3 naar de 67e verdieping in ongeveer 20 seconden, lekker snel dus. :) Bovenop TotR was het relatief rustig, het uitzicht was fenomenaal, je zag Central Park in z'n geheel en het ESB was recht voor je. Chrysler Building helaas minder goed zichtbaar doordat het Metlife gebouw in de weg stond. ;) Ik vraag me af of je vanaf het ESB ook zo'n goed uitzicht zou hebben. Helemaal super! We hebben hier dan ook wel een tijdje doorgebracht. :)

Na TotR was het tijd om afscheid te nemen van C&N aangezien de reisgenoten van beiden al die tijd stonden te wachten. :) We vonden het allemaal gezellig en zouden mekaar op Fok wel weer treffen. :)

Samen met Elwin en Dr_Evil zijn we toen nog richting de Bronx gegaan om toch nog even te kijken in het Yankee Stadium. Alles zag er redelijk verlaten uit op de de giftshop na. Binnen bij de entree aan de zijkant toch kaartjes kunnen krijgen voor de tour. Vaag gedoe allemaal met camera's. Eerst camera inleveren, toen tas, toen tas weer terug, tas in bak leggen met kaartje, videocamera mocht niet mee, ook al zo iets doms. Dan weer camera ophalen, naar buiten, in de rij staan, je kon alleen contant betalen en 10 minuten wachten. Vervolgens naar boven lopen en 5 minuten in de kou wachten.... Naja, je moet er wat voor over hebben he? De tour begon eindelijk en we begonnen in de Press Box met een perfect uitzicht over het hele stadion. Onze weg ging verder naar benede naar het Clubhouse, oftewel de kleedkamer van de Yankees. :) De een na laatste stop was het veld, je mocht er niet op maar wel om heen lopen over het zand. Ook dikke prima. :) Na een kijkje tussen de monumenten te hebben genomen hadden we het wel weer gezien. Als aandenken kregen we nog een stoere sleutelhanger mee, zwaar gesponsord door Fujifilm.

Het was inmiddels al een uurtje of 4 en we besloten om allemaal richting hostel te gaan aangezien de avond op Times Square er aan zat te komen. :) Afscheid genomen en ik heb de 2 trein naar 59th Str genomen om nog op 72th Str het avondeten en ontbijt te halen voor slechts 4.30$ samen. Tussendoor hadden we met z'n 3-en nog een McDonalds gepakt, Dr_Evil en Elwin hadden nog niet ontbeten. Vandaar de gare gezichten op de foto. Bij de super kwamen we nog Frappuccino tegen. Die moest mee natuurlijk.

's Avonds was het dan tijd om richting Times Square te gaan. Tegen 18.30 stond ik er met mijn Filipijnse/Amerikaanse kamergenoot die ondertussen voor 1 nachtje naar Boston was gegaan. We hebben allebei tot 20.00 in een sectie tussen 49th en 50th op Broadway gestaan totdat hij last kreeg van koude voeten en terug ging naar het hostel. Ik ben er natuurlijk braaf blijven staan tot 24.00, hoe koud het ook was. Even voor 24.00 ging de bal naar beneden en begon iedereen af te tellen van 20 seconden. Gekkenhuis toen de bal eindelijk beneden was en iedereen uit z'n dak ging met elkaar gelukkig 2006 wensen. Ik denk dat er ongeveer een minuut of 5 vuurwerk te zien was, daarna was het qua zang en vuurwerk stil. Veel mensen gingen tegen 24.15 dan ook richting metro en de vakken werden opengegooid aangezien je wel uit je vak mocht voor 24.00 maar er dan niet weer in.

Om 24.30 ben ik ook weg gegaan aangezien het leger en leger werd en ik nog wel wat uurtjes wilde slapen. In het hostel nog een heel gesprek gevoerd met een Colombiaan die woonde in The O.C. en genoeg geld had verdiend dat hij de komende 1,5 jaar niet hoefde te werken. Yeah right, daarom zit je ook in een hostel zeker... Hij wilde zelfs nog naar Nederland komen om te werken en vond het helemaal geweldig hoe Nederland om ging met drugs, prostitutie, homohuwelijk en wat al niet meer....

Tegen 02.00 vond ik het mooi geweest en ben ik wezen slapen met de wekker op 09.00 gezet. :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
Free counter and web stats